kaikki kategoriat

Etusivu> Uutta

Mikä on tyhjiöpakkaus

Aika: 2023-03-16Osumat: 41

Tyhjiöpakkaus, joka tunnetaan myös dekompressiopakkauksena, on poistaa kaikki pakkaussäiliössä oleva ilma ja sulkea se säilyttääkseen pussin korkean paineen alenemisen. Ilman niukkuus vastaa alhaisen hapen vaikutusta, jolloin mikro-organismeilla ei ole elinolosuhteita, jotta ne voisivat saada tuoretta ruokaa eikä tauteja. tapahtuman tarkoitus. Käyttökohteita ovat tyhjiöpakkaukset muovipusseihin, alumiinifoliopakkaukset, lasitavarat, muovi ja sen komposiittimateriaalipakkaukset jne. Pakkausmateriaalit voidaan valita tavaratyypin mukaan. Koska hedelmä on tuoretta ruokaa, se hengittää edelleen, ja korkea hypoksia aiheuttaa fysiologisia sairauksia. Siksi tyhjiöpakkauksia käytetään vähemmän hedelmissä.

9. Tyhjiöpussi 22

Konsepti ja toiminta

Tyhjiöpakkaus on pakkaus, joka suojaa tuotteita ympäristön saastumiselta ja pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä, mikä voi parantaa tuotteiden arvoa ja laatua. Tyhjiöpakkaustekniikka syntyi 1940-luvulla. Siitä lähtien, kun polyesteri- ja polyeteenimuovikalvoja käytettiin menestyksekkäästi hyödykkeiden pakkauksiin vuonna 1950, tyhjiöpakkauskoneet ovat kehittyneet nopeasti.

Ihmisten elämän ja työn alalla kaikenlaisia ​​muovisia tyhjiöpakkauksia löytyy kaikkialta. Kevyet, ilmatiiviit, tuoreena säilyvät, korroosiota ja ruostetta suojaavat muoviset tyhjiöpakkaukset kattavat monia aloja elintarvikkeista lääkkeisiin, neuleisiin, tarkkuustuotteiden valmistuksesta metallinjalostuslaitoksiin ja laboratorioihin. Muovityhjiöpakkausten yhä laajempi käyttö on edistänyt muovisten tyhjiöpakkauskoneiden kehitystä ja asettanut niille korkeampia vaatimuksia.

Tyhjiöpakkauksen mekanismi: Tarkoituksena on vähentää pakkauksen happipitoisuutta, estää pakatun elintarvikkeen homeen muodostuminen ja huononeminen, säilyttää elintarvikkeen väri ja tuoksu sekä pidentää säilyvyyttä.

Tyhjiöpakkauksen päätehtävänä on poistaa happea, mikä auttaa estämään ruoan pilaantumista. Periaate on suhteellisen yksinkertainen, koska ruoan pilaantuminen johtuu pääasiassa mikro-organismien toiminnasta ja useimpien mikro-organismien (kuten homeen ja hiivan) selviytyminen vaatii happea. Kyllä, ja tyhjiöpakkaus käyttää tätä periaatetta hapen poistamiseen pakkauspussista ja ruokakennoista, jolloin mikroesineet menettävät "selviytymisympäristönsä". Kokeet ovat osoittaneet, että: kun happipitoisuus pakkauspussissa on ≤1 %, mikro-organismien kasvu- ja lisääntymisnopeus laskee jyrkästi ja kun happipitoisuus on ≤0.5 %, useimmat mikro-organismit estyvät ja lopettavat lisääntymisen. (Huomaa: Tyhjiöpakkaus ei voi estää anaerobisten bakteerien kasvua eikä entsyymireaktioiden aiheuttamaa ruoan pilaantumista ja värimuutoksia, joten se on yhdistettävä muihin apumenetelmiin, kuten jäähdytykseen, pikapakastukseen, kuivaukseen, korkean lämpötilan sterilointiin, säteilysterilointiin , mikroaaltosterilointi, suolahappo jne.)

Mikro-organismien kasvun ja lisääntymisen estämisen lisäksi tyhjiöhapetuksella on toinen tärkeä tehtävä ruoan hapettumisen estämisessä. Koska öljyiset ruoat sisältävät suuren määrän tyydyttymättömiä rasvahappoja, ne hapettuvat hapen vaikutuksesta, mikä saa ruoan makua ja huonontumista. Lisäksi hapettuminen tekee myös ruoasta Happi vaikuttaa A- ja C-vitamiinien, elintarvikevärin epästabiilien aineiden hävikkiin, jolloin väri tulee tummemmaksi. Siksi hapenpoisto voi tehokkaasti estää ruoan pilaantumista ja säilyttää sen värin, aromin, maun ja ravintoarvon.

9. Tyhjiöpussi5

Tyhjiöilmatäytteisten pakkausten päätehtävä ei ole vain hapen säilytys, vaan myös paineenesto-, ilmansulku- ja tuoreenpitotoiminto. Se voi tehokkaasti säilyttää ruoan alkuperäisen värin, tuoksun, maun, muodon ja laadun pitkään. ravintoarvo. Lisäksi monet elintarvikkeet eivät sovellu tyhjiöpakkaamiseen, vaan ne on pakattava tyhjiöpakkaamiseen. Kuten rapeat ja herkät elintarvikkeet, helposti kasautuvat ruoat, helposti muotoutuvat ja öljyä menettävät elintarvikkeet, terävät reunat tai korkeakovuus, joka puhkaisee pakkauspussin jne. Kun ruoka on tyhjiöpakattu, inflaatio nousee pakkauspussin sisällä oleva paine on vahvempi kuin pakkauspussin ulkopuolella oleva ilmakehän paine, mikä voi tehokkaasti estää elintarvikkeiden murskaantumisen ja vääntymisen paineen alaisena vaikuttamatta pakkauspussin ulkonäköön ja painokoristeisiin.

Tyhjiöilmatäytteiset pakkaukset täytetään tyhjiön jälkeen typellä, hiilidioksidilla, happikaasulla tai kahden tai kolmen kaasun seoksella. Typpikaasu on inertti kaasu, joka toimii täytteenä ylläpitäen ylipainetta pussin sisällä estäen pussin ulkopuolisen ilman pääsyn pussiin ja suojaamaan ruokaa. Typpidioksidi voi sulaa helposti rasvoihin tai veteen, ja tämän sulamisen tuoma kevyt hiilihappo hillitsee joitain mikrobeja, kuten hometta ja mädäntyviä bakteereja. Sen happi voi estää anaerobisten bakteerien kasvua ja lisääntymistä, pitää hedelmät ja vihannekset tuoreina ja värikkäinä, ja korkea happipitoisuus voi pitää tuoreen lihan kirkkaan punaisena. Hedelmien ja vihannesten tuoreus ei menetä ravintoa.

Soveltamisala

1. Suolatut tuotteet: makkara, kinkku, pekoni, suolattu ankka jne.

2. Marinoidut vihannekset: marinoitu sinappi, kuivattu retiisi, kyssäkaali, kimchi jne.

3. Soijatuotteet: kuivattu tofu, kasviskana, papupasta jne.

4. Keitetyt ruokatuotteet: paistettu kana, paistettu ankka, naudanliha kastikkeella, paistettu ruoka jne.

5. Valmisruoka: riisi, märät pikanuudelit, keitetyt vihannekset jne.

6. Pehmeät tölkit: bambunversot kirkkaassa vedessä, hedelmät siirapissa, kahdeksan aarteen puuroa jne.

Edellinen: Linyi Zhuli Packing Materials Co., Ltd. osallistuu THAIFEX-näyttelyyn Bangkokissa, Thaimaassa 23.-27.

Seuraava : Mikä on seisova pussi

Kuumat kategoriat